torstai 27. maaliskuuta 2014

Neulepanta



Sain neulepannan valmiiksi ja ilmat viilenivät niin etten ole vielä kokeillut sitä ulkona. Samalla lukulistalla on ollut siskolta syntymäpäivälahjaksi saamani Sami Tallbergin Villiyrttikeittokirja, josta löytyy keruu- ja ruokaohjeita kotimaisiin villiyrtteihin mm. poronjäkäläohje.Vien kirjan mökille ja naapurit saavat taas päivitellä kun kaupunkilaisemäntä tonkii pylly pystyssä rikkaruohomättäitä ja tarjoaa ruoaksi voikukkasalaattia.

Neulepannan ohje

Neulepanta on 6 cm leveä (peittää juuri ja juuri korvat) ja noin 50 cm pitkä. Se on neulottu mustasta Novitan Nalle-langasta kahdella sukkapuikoilla nro 4.

Neulo tasona (oikeat oikein ja nurjat nurin). Luo 22 (8*2+6) silmukkaa ja neulo bambujoustinneuletta kunnes neule on noin 50 cm pitkä. Päätä työ yhteenneulomalla*, jolloin reunasta tulee joustava ja se sopii saumareunaan.Liitä reunat yhteen tikkipistoin**, jolloin saadaan luja sauma.


*Päättäminen yhteenneulomalla:

Neulo kaksi ensimmäistä silmukkaa oikein yhteen. Vie oikea puikko etukautta kahden vasemmalla puikolla olevan silmukan läpi ja neulo yhteen oikein. Siirrä muodostunutn silmukka vasemmalle puikolle ja neule se yhteen toisen silmukan kanssa. Kun puikolla on jäljellä enää yksi silmukka, niin katkaise lanka ja vedä se silmukan läpi. Päättele työ.

**Viimeistely tikkipistoin:

Aseta kappaleet oikeat puolet vastakkain ja kohdista reunat. Ompele pistot yhden silmukan päästä reunasta ja katso että pisto osuu aina silmukoiden väliin. Pistä neula kappaleiden läpi ulostulokohdasta pari kerrosta taaksepäin ja ulos pari kerrosta eteenpäin.Pistot muodostavat yhtenäisen viivan ja neulalle otetaan kahden piston verran neuletta. Päättele työ.

Ohje: omasta päästä. Mallineule (Neulojan käsikirja (malli 6. s.57)
Puikot: 4 sukkapuikot, neula päättelyyn.
Lanka: Novita Nalle musta
Tunnelma: mallin helpoudesta huolimatta tähän asti hankalin työ.
Opin uutta:  tasona neulomisen ja ruutupiiroksen lukeminen sekä oikealta että nurjalta, mallikerran soveltamisen omaan työhön, bambujoustinneuleen, neuleen päättäminen yhteenneulomalla, sauman neulominen tikkipistoin
Langan kulutus: 17 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti