sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Matto trikookuteista



Ostin käsityökerhon kirpputorilta noin kilon verran Kärkkäisen ontelotrikookudetta, josta on tulossa pikkuvessaan matto. Kudetta oli neljässä eri värissä; turkoosi, luonnonvalkoinen, tummanruskea ja vaaleanruskea, jälkimmäistä en ole käyttänyt matossa lainkaan. Luonnonvalkoinen on tällä hetkellä lopussa, mutta turkoosia ja tummanruskeaa on kuvassa näkyvät määrät ja maton halkaisija on noin 50 cm ja risat.

Ohjeena on Kauhavan kangasaitan ilmainen Helmi-matto-ohje. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään Lilli-ontelokudetta jonka pitäisi vastata Kärkkäisen myyvää kudetta (Kärkkäisen mukaan). En tiedä johtuuko se käsialastani vai kuteesta, mutten saa alkuperäisen ohjeen mukaista jälkeä Kärkkäisen kuteella. Jouduin mm. 5. kierroksella virkkamaan yhteen neulotut pylväät joka toiseen silmukkaan jokaisen silmukan sijaan. Olen myös virkannut 8 krs:n silmukat joka toiseen ja 9 krs:n silmukat ohjeen vastaisesti kolmena kiinteänä silmukkana kjs-kaareen kun pelkäsin että turkoosilanka loppuisi ohjeen mukaan virkattaessa; neljä pylvästä kjs-kaareen. Ei ollut e h k ä pelkoa kun lankaakin jäi jäljelle, mutta matto kupruilee silti. Täytyy varmaan purkaa valkoiseen tai peräti ruskeaan asti ja virkata ainakin 8 krs:n silmukat uudelleen.

Kivannäköinen matto tulossa, vaikkei sovi vessan väritykseen harmaata ja vanhaa rosaa. Luultavasti päätyy Lapin huvilan vessaan tai isoon eteiseen (leivinhuoneessa on jo turkoosit retroverhot)?

Ohje: Kauhavan kangasaitta Helmi-matto ja omaa sovellusta väliin raitoina aivan maton kupruilun mukaan, muuten ohjeen mukaan. Hieman epäselvä ohje aloittelijalle ja kuvakin voisi olla tarkempi että näkisi virkataanko jokaiseen silmukkaan vai ei kun ei sitä ohjeessakaan mainita.
Puikot: 8 virkkuupuikko
Lanka: Kärkkäisen eko-ontelokude
Tunnelma: kiva ja helppo, jonkin verran raskas käsille maton koon kasvaessa, jonkin verran purkamista ja uudeelleen suunnittelua erilaisen kuteen takia.
Opin uutta: paksulla kuteella virkkaaminen ja ympyrän virkkkaaminen
Kustannus: noin 6 euroa (langat kirpparilta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti