lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kevättalven keltaiset kämmekkäät



Tein Ullasta löytävällä ohjeella Polysemia-kämmekkäät, jotka olivat juuri täydelliset palmikon kierron ja uuden neulemallin (kaksinkertainen helmineule: irlantilainen neule) opetteluun. Muitakin oppeja tuli siinä sivussa. Langan värin valitsin puuvillaisen keväthuivini perusteella ja nyt huivi käy asuun kuin asuun kämmekkäiden ansioista. Kiitos suunnittelijalle ohjeesta ja siitä, että se oli harvinaisen selkeästi laadittu (törmään jatkuvasti ohjeisiin, joista aloittelija ei saa mitään selvää)!

Tein muuten ohjeen mukaan, mutta innostuin neulomaan kämmenosaa puoli senttimetriä ohjetta pidempään ja en lisännyt silmukoita langankierron avulla vaan poimimalla silmukat edelliseltä kierrokselta. Palmikko oli yllättävän helppo neuloa ja sen avulla saa helposti näyttävyyttä aikaan aivan kuin kaksivärisellä kirjoneuleella. Helmineule peittää mukavasti neulomiani virheitä; en ole perfektionisti harrastusten osalta, joten pudonneet tai virheellisesti neulotut silmukat eivät haittaa vaan tuovat omaa uniikkia leimaansa työhön. Eri asia on sitten kehtaako niitä julkisesti pitää.

Ohje: Ulla: Polysemia-kämmekkäät
Puikot: 4 sukkapuikot, palmikkopuikko, kynä rivien merkitsemiseen (palmikonkierrot, 2. kerrosten vaihdot aloitus. o vai n)
Lanka: 7 veljestä keltainen
Tunnelma: kiva ja helppo
Opin uutta: palmikon neulominen, peukalokiila,silmukan lisäys poimimalla silmukka edelliseltä kierrokselta,  kaksoishelmineule, neuleen päättäminen ylitse vetämällä, peilikuvan neulominen

Uusi kirja ihastus on kämmekkään alla näkyvä iki-ihanat käsityöaarteet kirja, josta löytyy monta ihanaa ohjetta. Teen kirjasta arvostelun blogiini, mutta nyt surffaan muiden tekemien käsitöiden pariin. Hauskaa viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti