lauantai 21. joulukuuta 2013

Sushia ennen kinkkua


(kuva on japanilaisilta markkinoilta muutaman vuoden takaa)

Mummo tuli joululomalle ja pääsimme mieheni kanssa syömään ulos k a h d e s t a a n ilman rakkaita lapsia. Rakastamme lapsiamme, mutta joskus on mukavaa olla ilman heitä (varsinkin kun tietää että märät pusut, kakkavaipat ja muut yllätykset ovat odottamassa heti kun avaa ulko-oven). Koska joulu tulee kuin varkain ja hukuttaa ihmiset sianlihaan ja vaikeasti sulaviin laatikoihin niin päätimme valita ruoaksi kevyttä japanilaista ettei kiloja olisi liikaa karistettavaksi tammikuun puolella.

Royal Gardenin sushilajitelmat (combo 5 ja 6) olivat peruskääryleitä; lohi- ja tonnikalanigirit olivat maultaan ihan hyviä, makrilli oli etikkaan säilöttyä ja kasvismaki yritti kasvaa kohti aurinkoa (vihanneksia ei oltu leikattu vaan jätetty rönsyilemään). Lautasella oli myös munakaskääryle-, katkarapu-, ja raputikkunigiriä sekä jonkinlainen munakashatutettu seesamsiemennetty hässäkkä. Tarjolla oli pieni kasa salaattia suoraan salaattipöydästä (samaa salaattia saa take away- annoksissa), wasabia, pikkelsiretikkaa ja inkivääriä. Settiin ei kuulunut misokeitto, mutta jälkiruoaksi olisi saanut kahvin tai teen.

Sushi ei ehkä ollut oman maun mukaista, mutta ravintolan annosta härkää mustapapukastikkeessa ei voi kuin ylistää maasta taivaaseen. Voisin valita sen viimeiseksi ateriakseni tai ainakin osaksi sitä ja kyseinen annos on pakko tilata kotiin säännöllisin väliajoin kun himo käy hallitsemattomaksi. 

En tiedä minkälaista sushia japanissa syödään, mutta RG:tä parempaa sushia saa mm. kotikaupungistamme Tomo sushibaarista.Siellä on myös suuremmat valikoimat erilaisia susheja. RG:stä saa todella hyvää kiinalaista ruokaa ja japanilainen ruoka on uusi aluevaltaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti