tiistai 31. joulukuuta 2013

Mistä tunnistaa aidon helmen?



En ole koskaan ollut konservatiivinen vaimo, joka pukeutuu helminauhaan ja Gantin neuleeseen ja sipaisee Chanel no 5:sta korvan taakse, mutta useampi helmistä tehty kääty samaan aikaan kaulassa saa aikaan eri fiiliksen kuin yksinäinen nauha. Osa syynä helmi-innostukseen on myös aimo annos Chanel -aiheisia kirjoja, joita olen lukenut joulukuun aikana.

Kuvassa näkyvät kaikki helmet on saatu perinnöksi eri ihmisiltä (muille ei ole kelvannut) ja vain yhdet ovat aidot (alimmaiset). Keskimmäiset ovat Mallorcan helmet (jotka olivat samoin nimetyssä rasiassa), joka on "fiksujen" mainosmiesten keksimä nimi feikkihelmille. Ylimmäiset ovat luultavasti Yves Rocherin kaupanpäällisiä.

Aidon helmen feikeistä erottaa helposti hieromalla helmeä etuhampaan pintaa vasten (myös muita keinoja löytyy, muttei yhtä helppoja ja varmoja. Eri asia on sitten kehtaako kaupanteon yhteydessä iskeä helminauhaa suuhun todistaakeen aitouden). Aito helmi tuntuu karhealta kuin hiekkapaperilta hammasta vasten kun taas feikki saippumaiselta sileältä. Feikkihelmet on tehty muovista, lasista ja helmiäisestä ja aito helmi rakentuu pienistä aragoniittikiteistä, jotka tuntuvat karhealta hammaskiilettä vasten. Wikipediasta löytyy tietopaketti helmistä.

Hyvää uutta vuotta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti