perjantai 20. joulukuuta 2013

Jouluiset juustot ja pateet


 (kuva anopin jouluisesta jälkiruokapöydästä muutaman vuoden takaa )

Jouluruoat alkaa kohta olla ostettuna. Kävin eilen esikoisen kanssa hakemassa Stockmannilta jälkiruokapöytään juustot: Amadeus itävaltalainen maalaiskermajuusto, Vorarlberger Berkäse itävaltalainen kova juusto, ST Del Gouda alankomaalainen 120vk kypsytetty Gouda, Chevre Dargental ranskalainen valkohome vuohenmaitojuusto, Fromi Munster AOC ranskalainen pehmeä kittipintainen juusto, Blue Stilton englantilainen sinihomejuusto.

En löytänyt mitään uutuusjuustoja ja älysin jättää juustotiskille kaikki valmiiksi maustetut juustot (eivät sovi viinin kanssa nautittavaksi ja luultavasti mausteilla peitetään juustojen huonompaa laatua). Samalla ostin lihatiskiltä appelsiiniankkapateeta ja huhtasienipateeta. Yllätyksekseni löysin vakuumipakattuja keitettyjä punajuuria, joten taidankin tehdä tänä vuonna rosollin itse (etikkapunajuurista tulee liian hapan salaatti).

Jälkiruokapöytä on meillä nimensä veroinen, sillä syömme juustot vasta lahjojen jaon jälkeen myöhään illalla ja tunteja varsinaisen ruoan jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti