keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Hyasinttejä sinkkiämpäriin



Prismassa oli tarjouksena kolme hyasinttia vajaalla neljällä eurolla. Olihan se pakko ostaa kun sinkkiämpärit kolisivat tyhjyyttään (muuten käytän niitä yrttien säilytysastiana). Hyasintit ovat kotimaisia Huiskulan kasvattamia, mutta pakkauksesta en löytänyt mitään tietoa minkä värisiä kukista tulee (kuluttajalle ehkä oleellinen tieto varsinkin n a i s p u o l is e l l e). Nyt sitten jännätään lasten kanssa, tuleeko siniset, valkoiset vai vaaleanpunaiset kukinnot?

Kuopus auttoi koristelussa ja lappoi lusikalla äidin ja isin hääjuhlasta jäänyttä vihreää koristehiekkaa vuodelta dinosaurusten sukupuuton (uskomatonta mitä kaikkea kaappini kätköistä paljastuu) tuorekelmun suojaaman mullan päälle (K y l l ä, aion käyttää hiekan uudelleen). Syy koristehiekan käyttöön on yksinkertaisesti se, että en muistanut poimia omasta metsästä syksyllä sammalta ja jäkälää varastoon kaupunkikotia varten ja nyt on liian myöhästä mennä edes äitini metsään, joka huomattavasti lähempänä kotiani, kun lumi peittää maan.

Kukkien koristelu meni kitchin puolelle kun halusin käyttää kierrätyskeskuksen 50 sentin  joulukoristepussista löytämääni luultavasti 80-luvun tonttulakkiin pukeutuneita pantomiinihahmoja, joita oli sopivasti kolme kuten ruukkuja ja kukkia. Muistan omasta lapsuudestani mustavalkoiset hahmot, joita löytyi kaikkialta myös omasta huoneestani. Tulevatkohan ne jossain vaiheessa uudestaan muotiin?

Pilkulliset rusetit on tehty Prisman myymästä satiininauhasta, joka oli pienoinen pettymys. Kolmen metrin pituinen nauha oli liitetty yhteen tökeröin pistoin, jotka näkyy rusetissa tai missä tahansa kohteessa jossa aiot nauhaa käyttää. Jos nauha maksaa miltei 1,2 €/m, niin odotan että se on priimaa.

Loppujen lopuksi syntyi kiva asetelma ja hinnaksi vain 6,5 euroa (kukat + nauha + koristeet). Epäonnen nauhaa jäi pätkä, joten lahjaan tai koristeeksi? Se jää nähtäväksi.

(Kymmenellä eurolla olisi saanut valmiin asetelman yhteen ruukkuun ilman nauhoja.)

Hauskaa joulun odotusta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti