sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Ihanat joululahjat


 

Eilen illalla väsäsin ensimmäiset paketit lähettäväksi Norjaan. Tänä jouluna olemme ajoissa postittamassa paketteja, mutta silti saa pelätä, että paketit myöhästyvät mahdollisen postin lakon vuoksi. Höh.

Tänä jouluna toteutan paketoinnin lähes 100 % kierrättämällä ja siten saa myös persoonnallisempia ja kauniimpia lahjoja kuin kietomalla lahjat kaupan kääreisiin. Tosin aikaa näissä joutuu käyttämään varsinkin suunnittelussa kun ei heti tiedä, miten eri materiaaleja pystyy hyödyntämään.

Kaikki luultavasti osaavat peruspaketoinnin salat. Vai osaavatko? Minulle on ainakin tuottanut vaikeuksia tehdä päädyistä siistejä paketteja. Joku nurkka aina ruttaantuu, paperi halkeilee, teippaus ei pysy jne. Päätin, että tänä jouluna opiskelen muutaman hyvän niksin paketointiin ja apuna minulla on ollut Tytti Huhtaniskan ja Milla Von Konowin teos Ihanat lahjat (tekijöillä on paketointiin liittyvä blogi). Kirjan kauniista kuvituksesta löysin myös idean paperinarun päiden koristamiseen puuhelmillä ja kulkusilla.

Kuvan paketeissa kaikki on kierrätystavaraa. Lahjapaperikin on tehty kierrätysmateriaalista (tosin tehtaassa) ja sen voi kierrättää eteenpäin toisin kuin kaupan lahjapaperit, jotka kuuluvat sekäjätteeseen. Punainen silkkinauha löytyi romulootastani, johon kerään kaiken kauniin kierrätyskelpoisen. Halkaisin nauhan kahtia, jotta se riittäisi kahteen pakettiin. Nauhaan jäi kaunis hapsuinen reuna. Olkikoristeet ovat kierrätyskeskuksesta ostetusta joulukoristepussista (0,50 €), samasta pussista ovat kulkuset. Puuhelmet ovat myös kirpputorilta ja niitä olen käyttänyt mm. kangaskukissa. Huopaomenat ovat vanhoja ostamiani joulukuusenkoristeita, joita olen käyttänyt aiemmissa lahjoissa, mutta silti niitä on jäänyt ylimääräisiä käytettäväksi myös tässä projektissa.

Ihanaa ja rauhaisaa joulun odotusta!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti