sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Silkkipaita ja hame kirpparilta



Vein äitini linja-autoasemalle ja poikkesin ennen ruokakauppaan menoa (muksuilta oli loppunut Paulat) Pelastusarmeijan kirpputorille. En yleensä käy siellä ostoksilla, koska itsepalvelukirppiksille on yleensä halvemmat hinnat ja muodikkaammat vaatteet. Sieltä ei myöskään enää tee todellisia löytöjä ellei kysessä ole tuntemattomampi merkki, koska ainakin täällä Oulussa merkkivaatteet on siirretty omalle kirpputorille, joka löytyy kirkon vierestä.

Toisaalta hyviä puolia löytyy runsaasti: vaatteet ovat siistejä ja silitettyjä, vaatteet roikkuvat hengareissa lajiteltuina käyttötarkoituksen mukaan (T-paidat, villapaidat, housut, takit, XL-koot jne.) ja retrovaatteita löytyy kivasti omasta loossista. Vintagevaatteiden ja -asusteiden lisäksi Pelastusarmeijan kirpparilta löytyy paljon erikoisia jopa uniikkeja vaatteita, kun ipkirppareilla myydään pääasiassa henkkamaukkaa. Mikä tärkeintä rahat menevät hyvään tarkoitukseen.

Ulkovaatteet ovat mielestäni edullisempia kuin itsepalvelukirppareilla ja viikkottain saa puoleen hintaan vaatteet, joissa on tietyn värinen hintalappu (tällä viikolla oranssi). Pelastusarmeijan kirppareille saa myös kanta-asiakaskortin, jolla saa 15 % alennusta  yli 10 euron ostoksista.

Kiikutin kassalle ihanan ilmavan tummasinisen tunikan, joka vaikuttaa silkiltä (hiukset olivat aivan pystyssä sovituskopissa) vaikka tuotetiedot on leikattu irti ainoastaan valmistusmaa merkki on jätetty paikoilleen (Italia), mikä lupaa hyvää vaatteiden osalta. Kaiken huipuksi löysin lempimerkkini eli ranskalaisen Promodin keveän kesähameen. Olin jo valmis maksamaan tuotteista täydet hinnat, kun myyjä yllätti laskemalla hintaa 50 %, ke-pe on kanta-asiakaspäivät ja kaikki tuotteet ovat puoleen hintaan. Onneksi en tiennyt sitä astuessani sisään liikkeeseen. Summasummarum laatuhame ja mahdollinen silkkipaita 5,90 €. Ei paha ja lapsetkin saivat suklaavanukkaansa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti