torstai 13. helmikuuta 2014

Hippijakun muodonmuutos


 
Löysin kierrätyskeskuksesta hippihenkisen samettijakun (0,20 €), joita myytiin 80-90-luvulla omituisen tuoksuissa putiikeissa.Ahtaat tilat oli ahdettu täyteen Intiasta tai Kaakkois-Aasiasta tuotuja kimaltelevia jakkuja, kiinalaisia Marley T-paitoja, suitsukeastioita ja afrikkalaisia veistoksia. Ja aivan ihania mustia samettisia kiinalaistossuja.  Teininä rakastin noita eksoottisia pikkuliikkeitä, mutta nekin ovat kadonneet globalisaation myötä kuin nuoruuteni. Nykyään teini joko tilaa vaatteet suoraan Kiinasta tai käy paikan päällä torilla ostamassa haluamansa vaatekerran.  Ennen vain haaveiltiin tuollaisesta. Suurin mahdollinen kohokohta oli päästä interrail-reisulle Eurooppaan tai keihäsmatkalle Kanarian saarille tai aurpairiksi rapakon taakse.

Alunperin ostin jakun sen antiikkihenkisten hopeisten nappien vuoksi, mutta ajettelin kokeille saako siihen uutta henkeä pienellä tuunauksellla. En halua näyttää jakku päällä elähtäneeltä ikihipiltä vaan muodikkaalta bohokeski-ikäiseltä kuten Kate Moss.

Pesin jakun +40 asteessa, jolloin se kutistui pituussuunnassa ja kankaan ennen niin tumma pinta sai haalistuneen vintagelookin, joka sopi aika hyvin jakkuun ja sen narukoristeisiin. Oikeastaan jakku ei tarvinnut pesun jälkeen kuin hienoisen lyhennyksen ja leikkasin sen poikki kuvan osittamasta kohdasta ja ompelin helman. Tulen käyttämään jakkua keväällä/kesällä farkkujen kanssa. Ja hyvällä tuurilla festareilla tai jossain musiikkitapahtumassa.

/Huonot kuvat edelleen vaivaavat blogia/kehitystyö käynnissä/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti