sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen risteily Tallinnaan


Tämän pääsiäisen vietimme mummon luona Helsingissä. Lähdimme jo varhain keskiviikkoaamuna kohti etelää lentokoneella, joka on jo sinänsä elämys lapsille. Itselle varmistui että muovipuikot voi tuoda käsimatkatavaroissa, puikot eivät tosin heiluneet matkustomassa kun matka oli niin lyhyt, mutta hetken aikaa neuloin aulassa lähtöä odotellessa.

Lapset viihtyivät hyvin mummolassa pääsiäispupun jättämiä suklaamunia metsästäen ja aikuisetkin saivat rentoutua omalla tavallaan, kun varasimme mieheni kanssa luksusristeilyn Tallinnaan, joka muuten taitaa jäädä vuoden ainoaksi ulkomaanreissuksi. Tarkoitus olisi viettää kaikki tämän kesän lomapäivät poikkeuksellisesti mökillä, koska piha vaatii remonttia ja tuleva terassialue suunnittelua.

Tallinnan lomamatka oli rentouttava loma kahdelle aikuiselle. Tiedossa oli luksushytti parisängyllä, illalla Haloo Helsinki -konsertti ja mukavaa yhdessäoloa aivan kahdestaan. Hytin hintaan kuului minibaarin sisältö (kaksi piccolopulloa kuohuviiniä. kaksi olutta, kaksi virvoitusjuomaa ja kaksi vesipulloa) ja erikoisaamiainen (perinteinen hyvän hotellin buffeeaamiainen ja lasillinen kuohuviiniä). Varasimme hytin ajoissa ennen matkaa ja saimme sopivan alennuksen hytin hinnasta -50%, sillä hinnalla ei kannata edes matkustaa halvimmassa säästöhytissä, kun pelkkä aamiainen maksaa vajaat 18 euroa. Mielestäni teimme oikein hyvät kaupat!

Hytti (Deluxe) oli iso ja hyvin varusteltu. Varustuksiin kuului iso erkkeri-ikkuna merelle, iso parisänky, meikkauspöytä, televisio, pöytä ja tuolit. silitysrauta, minibaari sekä wc suihkuineen. Illan konsertti oli mukava yllätys, jonka huomasimme vasta laivalla. Alunperin tarkoituksena oli nukkua maittavat unet isossa parisängyssä, mutta bailasimme harvinaisesti yli puolen yön ja heräsimme hieman nuutuneina aamiaiselle.  Erikoisaamiainen oli hyvää hotellitasoa. Tarjolla oli englantilaista aamiaista, mannermaista aamiaista, kalaruokia (kylmä- ja lämminsavulohta, siian mätiä, valekaviaaria, silliä), leikkeleitä, juustoja, hedelmiä, puuroa yms.

Aamiaisen jälkeen kävimme pienellä kävelylenkillä Tallinnassa ja ostimme mummolle kukka-asetelman kiitokseksi lasten hoidosta. Sitten päivänokosille hyttiin ja loppuostosten tekoa ennen satamaan tuloa. Hurahdin ostamaan kosmetiikkaosastolla pari kynsilakkaa, maxboxin primerin ja miehelle hajuvettä, mutta niistä myöhemmin. Kiva reissu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti