perjantai 5. joulukuuta 2014

Kierrätyskoruja

Innostuin aivan yhtäkkiä korujen tekemisestä. Liekö syynä nyt syksyllä käymäni kierrätyskorukurssi, jonka insipiroimana koruni ovat syntyneet. Kuva on järkyttävän huono, mutta jostain syystä kaikkien kuvien (ProShotilla otettujen) siirto ei onnistua netin kautta ja päivitän blogia mökiltä.


Korvakorujen teko oli helppoa ja ainoa vaikeus oli leikata isohkoilla kangassaksilla kumia tarpeeksi siististi. Sama ongelma näkyy rannekorun nauhoissa, jotka on leikattu puhdistetusta pyöränkumista vapaalla kädellä.

Rannekorujen työstäminen oli huomattavasti vaikeampaa. Kokeili aluksi puuhelmien pujottelua käsityömessuilta ostamaani värittömään kumilankaan. Myyjältä jäi kertomatta etteivät tavalliset solmut pidä langassa ja enkä ole vieläkään keksinyt miten saan homman toimimaan.

Vaihdoin värittömän kuminauhan mustaan paksumpaan kuminauhaan, jonka toisen pään sidoin pienen viinapullon reiitettyyn korkkiin, jotta helmet eivät karkaisi toisesta päästä. Pujotin helmet kuminauhaan ja sitten ongelmaksi muodostui rannekorun kolmen leikatun kuminauhan ja helminauhan yhdistäminen toisiinsa.

Yritin kieputtaa kaksi kuminauhaa myötäpäivään ja yhden vastapäivään sievän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Toivotonta, nauhat menivät minne halusivat ja lopulta puuhelmetkään eivät pysyneet paikoillaan kuminauhassa. Lopulta liimasin nauhat ja kuminauhan toisiinsa nahkaliimalla ja puristin kiinnitysrenkaan nauhojen päälle. Kiinnitykseksi laitoin hopeisen rapulukon.

Lopulta huomasin että helminauhan kuminauha on liian pitkä. Paljasta nauhaa näkyy liikaa helmien välistä. Korun pituus olisi pitänyt olla ainakin kolme senttiä lyhyempi 21 sentistä. En älynnyt ottaa huomioon lukon osuutta (3 cm) koko pituudesta.

Eiköhän se tästä parane?

Ensimmäinen korutarviketilaukseni saapui ja huomasin, että oli tilannut 4 mm helmiä 40 mm sijaan. Ei muuta kuin uusi yritys toisen korukaupan kautta. Pitää testata kaikki kotimaiset yrittäjät, että löytäisi itselleen parhaan sellaisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti