perjantai 12. joulukuuta 2014

Joulukorvakorut

Huomenna on sukumme perinteiset pikkujoulut, johon kokoonnumme nyyttärihengessä. Jokainen perhe tuo jotain suolasta ja jotain makeaa. Minä tein perinteisen ranskalaisen suklaakakun, jonka maustin tänä vuonna appelsiiniliköörillä. Suolaiset ostin kaupasta; valikoima italialaista salamia, ilmakuivattua kinkkua ja hyvää leipää. Leikkeleiden lisäksi teen perinteisen italialaisen salaatin puhvelinmaitomozzarellasta, tomaateista ja basilikasta. Ei kovin jouluista, mutta hyvää buffetruokaa, jonka avulla jaksaa kuunella kauneimpia joululahjoja, koristella kuusta, siemailla glögiä ja kertoa uusimmat juorut.

Jaamme lapsille ennakkoon pienet lahjat, mutta tänä vuonna ajattelin yllättää naiset antamalla jokaiselle itsetehdyn korun. Jouluisista korvakoruista jokainen saa valita mieleisensä, mutta teen yhden rannekorun suvun ainoalle korvareiättömälle naisella. Toivottavasti väri miellyttää isoäitiä.

Joulukorujen tarkoituksena on olla hieman yliampuvia, räikeitä ja mauttomia kuten amerikkalaiset jouluvillapaidat. En aivan onnistunut tavoitteessani, sillä näitä koruja voisin pitää arkenakin.

Kuvassa on vain osa tekemistäni jouluaiheisista korvakoruista, joihin löysin mallia Pinterestistä. Kaikki korut on tehty 50 mm hopeiseen korupiikkiin, joka on linkitetty valmiseen hopeiseen koukkuun.

Sinisissä korvakoruissa on kauniin kuninkaallisen sininen lasihelmi (12 mm), sen yläosassa on hopeinen kukkarondelli ja ylimpänä muovinen t.sininen bicone, joka on peräisisn tuliaisena tuodusta jo hajonneesta turkkilaisesta avaimenperästä. Helmen alaosassa on vuonna kivi ja kirves käsityömessuilta ostettu "yksisilmäinen t.sininen nappi", hopeanvärinen pyöreä rondelli ja alimmaisena tsekkiläinen lasihelmi (4 mm).

Hopeinen riipuskorvakoruihin on käytetty ohutta hopeaketjua ja S-marketista ostettuja kulkusia, jotka helisee aivan aidosti (samoista kulkusista tehdyt erilaiset korut ovat olleet korvissani koko viikon).

Punavihreät korvakorut ovat erikokoisia  tsekkiläisiä lasihelmiä, välissä pari kukkarondellia ja päissä pyöreät rondellit.

Eniten tykkään sinisistä koruista, vaikka materiaali ja mittasuhteet eivät ole oikein hyvät (ei muovisia helmiä ja ison helmen pitäisi olla litteämpi ja lisää loistetta esim. biconeen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti