tiistai 29. heinäkuuta 2014

Mökillä taas!

Vihdoinkin mökillä! Kolme viikkoa hurahti joutuisasti kaupungissa lapsenlikkana ollessa ja pienoiselle lomamatkalla maamme pääkaupungissa. Nyt on mukava olla taas maalla, keskellä ei mitään, paitsi rikkaruohoja.

 Kasvimaa heinäkuun lopussa: herneet vasemmalla (kaksi riviä), sitten porkkanat (kaksi riviä), tillirivi ja lopuksi aika vajaa persiljarivi vasemmalla. Takana näkyy perunaa. Kitkin kasvimaaan juuri ennen valokuvan ottamista, joten kaikki näyttävät lakoontuneilta vaikka eivät ole sitä. Tilanne kasvimaalla heinäkuun alussa oli kuin alla olevassa kuvassa.  Muutamassa viikossa kasvavat lähes kaikki korjuukypsiksi. Uskomatonta!



Perkkasin tänä iltana kasvi- ja peruna- ja mansikkamaan (5 h). Herneet ovat paloissa ja kukalla, tilli kukalla ja persilja on noussut maasta osittain (ei mitenkään tuuheaa kasvustoa), porkkanat ovat juuri ja juuri syötävän kokoisia. Ruohosipulista ei ole elonmerkkejä, mutta aika tuuhea rikkaruohokasvusto oli koko kasvimaan peitteenä. Mansikka on kukalla ja tuottaa marjoja koko ajan, muttei säilöntään asti. Ensimmäiset perunat söimme eilen makkaroiden kanssa. Ja ne oli hyviä!

Isännän kanssa maalattiin osittain vanhan puolen portaat, kun maali loppui kesken ja pystytettiin vanhan puolen seinustalle rautatanko satelliittia varten. Nyt näkyy saksalaiset kanavat vanhalta puolen muttei sisältä mökistä. Luultavasti eräs korkea vaara peittää näkyvyyden niin ettei satelliittiä saa näkymään mökin puolelle. Isäntä aikoo kaivaa kaapelit vanhalta puolen uudelle puolelle, että saadaan näkymään ProSieben myös uudella puolen. Kanavalta näkyy kaikki uusimmat sarjat ja elokuvat, jopa ennen Suomea, mutta saksaksi dubattuna (kielitaito pysyy hyvin yllä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti