torstai 26. kesäkuuta 2014

Ruusupenkin puhdistus



Eilen oli aurinkoinen, mutta jäätävän pohjoistuulen ansioista kylmä päivä. Juuri täydellinen päivä pihatöihin: ei ympärillä pörrääviä itkoita eikä tule kuuma pitkähihaisessa paidassa. Ruusuaidanteen olivat valloittaneet ritarinkannus, joka on levinnyt ympäri tonttia. Kitkin penkistä myös kullerot siemenvarsineen (saammeko enää seuraavana vuonna nauttia keltaisesta kukinnosta). Kiikutin navetan taakse yli 10 kottikärryllistä kasveja että sain esiin hennot ruusunalut (keskimmäinen kuva).

Penkin talon puoleisessa päädyssä näyttäisi kasvavan juhannusruusua ja navetan puoleisessä päädyssä kurttulehtiruusua. Tarkempi lajin määritys selvinnee pensaiden kasvaessa ja kukkiessa.Tarkoitus olisi istuttaa aidanteeseen myös lisää erilaisia Lapissa (VI) viihtyviä perinneruusuja.

Kitkin myös mansikkamaan, josta löysin kaksi kukkaa eli odotettavissa on runsas mansikkasato. Tyhjiä paikkoja löytyi 16, joihin täytyy ostaa uudet taimet. Peruna on noussut ainakin osittain ylös, voi olla että istutimme osan mukuloista liian syvään. Kasvimaalla ainoastaan herneet taimet ovat nähtävissä ja tunnistettavissa, muutoin näyttää autiolta ellei lukuun otetta sankkaa juolavehnäkasvustoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti