maanantai 2. kesäkuuta 2014

Kolmas viikonloppu mökillä

Toukokuun viimeinen viikonloppu ja Helatorstai sujui mökillä rauhallisemmin kuin aiemmat lomat. Suurimmat siivoushommat oli jo tehty, keräsin vain muutamat lasinsirpaleet navetan edustalta (lintu oli lentänyt syksyllä päin ikkunaa) ja kasvimaalta (ilmeisesti vanha kompostin paikka sattui kasvimaaksi).



Kylvin isännän muokkaamalle kasvimaalle (käsikäyttöinen moottoroitu helvetinkone) ja naapurin viime syksynä välppäämälle maalle hernettä, porkkanoita, ruohosipulia, tilliä ja persiljaa. Ainoat mitkä epäilyttävät ovat porkkanat ja persilja. Porkkana tarvitsee kitkemistä ja harventamista ja persilja esikäsittelyä. En sure vaikka en saisi satoa mistään, sillä kylvin Lappiin aivan liian aikaisin ja muutenkin vain kokeilun omaisesti. Ensi vuonna tiedän paremmin mitä kylven ja mihin ja milloin?

Perunaa istutettiin samaan aikaan, joten siitä ainakin luvassa satoa. Ukki oli älynnyt ostaa 5 kg:n siemenperunapussin ja iduttaa sen ajoissa. Sillä määrällä saimme kolme ja 1/5 riviä perunoita, jotka näkyvät kuvan vasemmassa laidassa, etualalla vasta istutettu vihannesmaa ja taustalla viime syksynä perustettu mansikkamaa. Vasemmalla näkyy myös mustaherukkapensaita, joista puoleen tehtiin alasleikkuuharvennus (uusia lehtiä näyttäisi kasvavan).



Ruusuaidanteessa kukkivat keltaiset kullerot ja raparperi oli nostanut jo kämmenen kokoiset lehdet ylös. Omenapuut eivät kukkineet vielä ja narsissit olivat juuri lopettaneet kukintansa. Asensimme uuden satelliittilautasen talon päätyyn, mutta saksan kanavat ovat edelleen hukassa ja kaikki muutkin kanavat (satelliittit löytyvät). Laitoin pari tontilta löytynyttä heinäseivästä humalan kiipelypuuksi, aiemmin niillä oli ristikko heinäseipäiden ja pylväiden välissä.



Pihakeinu kaipaisi maalia samoin kuin pihakalusteet öljyä. Ensi kerralla ainakin öljyän pihakalusteet 2 pöytää ja 10 tuolia. Voin myös maalata ja hio keinun.



Mökkivieras sai uistimella joesta kolme haukea ja kaksi ahventa. Katiskaan ei ollut tarttunut mitään ja vene on vesillä. Vihdoinkin! Vene on vesillä ja syötiin savustettuja haukeja (yllättävän hyviä, mutta perh...an ruotoisia)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti