perjantai 9. toukokuuta 2014

Kaulakorusta koruiksi



Löysin kirpputorilta pömpöösin rihkamakaulakorun, jossa oli vähän liikaa kaikkea yhdelle korulle: kimallusta, muovihelmiä, ylimääräisiä ketjuja. Ulkonäön perusteella koru H&M:n tuotantoa. Hmm. olen ostanut vastaavanlaisia muovikoruja ennenkin kyseistä liikkeestä. Korun kesäisen turkoosi väri kuitenkin miellytti minua samoin kuin edullinen hinta (3 €).

Nuorimmainen oli rikkonnut viime kesänä vastaavanlaisen turkoosin muovikorun, joka sopi niin monen kesäasun kanssa. Osat ovat tallessa, mutta olen niin tuhottaman laiska ostaaman uusia osia rikkoutuneiden tilalle ja töitä vaatisi korun entisöinti kun isot helmet laitetaan lankaan koko järjestyksessä ja välissä on tuhottamasti pieniä helmiä. Rikkoutunut koru antoi väriä valkoiselle asulle ja sopi mahtavasti sinivihreän tunikan kaula-aukkoon peittämään anteliasta rintavakoa ja punaisen mekon kanssa se oli vain täydellinen. Ja olenkin etsinyt vastaavaa koko vuoden. Nyt löysin sen.

Irrotin korusta ylimääräiset ketjut isännän pyöreäkärkisillä leikkureilla, joilla sai väännettyä ketjun renkaat auki ja takaisin kiinni. Lopulta minulla oli kolme korua tai oikeastaan yksi koru ja kaksi korun osaa. Turkoosit helmet (alin pikkukuva) kelpaavat sellaisenaan koruvalikoimaan, mutta irrottamani kultainen ketju (keskimmäinen pikkukuva) vaatisi jonkun riipuksen tai käytän sen varaosina (renkaat/ketju) kun koruni tuppaavat usein katkeilemaan ja koristekivet (ylimissä pikkukuvassa) olisi tarkoitus käyttää ihanan prameileviin korviksiin (valitettavasti suuria kiviä on vain yksi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti