lauantai 2. heinäkuuta 2016

Mökkimme uusi uima-allas




Kuvassa on meidän uusi mökkiuima-altaamme, joka on sijoitettu saunan viereen viime syksynä perustettuun terassipohjaan. Altaan säde on noin kaksi metriä ja syvyys vähän yli metrin. Televisiossa pyörivissä Hauskoissa kotivideoissa näkyy usein vastaavia sinisiä muovisia isoja uima-altaita, joissa valkoinen "roskaväki" huvittelee ja nauttii lämpimästä ulkoilmasta kuin parempi väki kaakeloiduissa uima-altaissaan Ranskan Rivieralla. Tosin Suomessa tyylikkämpää olisi ostaa puutynnyri tai mökki järven rannalta ellei ole varaa matkustaa joka vuosi Rivieralle. =)

Meillä oli pari vuotta kylpytynnyrikuume kunnes mietimme asiaa vakavasti ja tulimme siihen tulokseen ettei sen hankinnassa ole mitään järkeä. Tynnyrin käyttö jäisi vähäiseksi sen huollon vuoksi kuten sen tyhjentämisen ja täyttämisen syksyllä ja talvella, millloin tynnyri olisi parhaimmillaan. Mikä olisi ihanempaa kuin kylpeä tynnyrissä saunan jälkeen  -30 asteen pakkasessa revontulien loisteessa, mutta kuka tyhjentää tynnyrin sen jälkeen kun palvelijoita ei ole? Ei ole kovin mukavaa lähteä pakkaseen tekemään huoltotoimia rentouttavan saunareissun jälkeen.  Tarkoituksena on myös rakentaa pitkospuut joen rantaan joten tynnyri jäisi vain satunnaista käyttöä varten, joten päätimme säästää ne rahat (2 000 €)  rannan kunnostukseen.

Tynnyrin ja rannan korvikkeena on nyt alle 50 € maksava muoviallas mikä toimii kastautumisaltaana aivan loistavasti. Kuuman saunan jälkeen on mukava kastautua aluksi kylmään vesijohtoveteen, jolloin elimistöön vapautuu roppakaupalla rentouttavia endorfiineja. Altaan vesi lämpenee parissa päivässä +20 asteiseksi, milloin veden voi taas vaihtaa raikkaaseen (onneksi vesi on halpaa meidän mökillä).  Kuvassa näkyvä puinen laituri on vanha pottulaatikko ja sen päällä on muovikooli varpaiden puhdistukseen. Eihän kukaan tahdo ruohoa tai kiviä omaan uima-altaaseen?

Lapset ovat nauttineet uima-altaasta aivan joka päivä ja ilta, joten napakymppi ostos vaikka ei ole estetiikaltaan mikään ympäristön kaunistus!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti