perjantai 5. syyskuuta 2014

Barbin yöpuku



Jouduin varaamaan kirjastosta Ompele barbielle puvusto -kirjan (Ternsöe), koska pääkirjastossa ei ollut kyseistä kirjaa lainattavana ainoastaan sivukirjastoissa (lähes jokaisessa pienimmässäkin sivupisteessä)?  Kirja vaikuttaa hyvältä ja olen siitä ehtinyt jo yöpuvun ommella (ks. kuva) ja muutaman kaavan jäljentää.

Yöpuvun helmaan ei tosin kuulu kahta saumaa vaan päästin itseni helpolla ja jätin valmiiksi ommellun reunan helmaksi. Ompelen kaikki nuken vaatteet kierrätyskankaista. Yöpuvun kangas on alunperin lapsen juhlamekon alusmekosta, joka ona valkoista harvakudoksista puuvillakangasta. .Kuvassa näkyvät olkaimet ovat aavistuksen verran liian paksut, mutta menettelevät näin harjoituskappaleessa.

Kirjassa on yli 50 kaavaa Barbien, Kenin ja Skipperin vaatteisiin ja vaikeusasteet (3) ovat helposta vaikeaan. Etenkin kummityttö on toivonut Kenille lisää vaatteita, vaikka mukavinta olisi tehdä Barbielle juhlamekkoja, joten kirja tulee tarpeeseen. Jos kirpparilla kyseinen opus tulee vastaan niin ostan sen heti. Kummityttö kasvaa koko ajan, mutta täti haluaa leikkiä muotisuunnittelijaa vielä eläkkeellä ja ehkä niitä lapsenlapsiakin siunaantuu joskus hamassa tulevaisuudessa. Sitä varten on hyvä olla Barbien pukukirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti